Vybíráme bazénový vysavač

Důležitou součástí každého bazénu je bazénový vysavač. který Vám velmi usnadní a urychlí péči o čistou vodu v bazénu. 

 

Bazénové vysavače rozdělujeme do třech typů :

  • Automatické bazénové vysavače
  • Poloautomatické bazénové vysavače
  • Ruční bazénové vysavače

Automatické bazénové vysavače

Jak už samotný název napovídá, stojí tato technicky vyspělá zařízení na pomyslném vrcholu mezi všemi bazénovými vysavači. Automatické bazénové vysavače stačí ponořit do vody a veškerou práci odvedou za Vás. Velkou výhodou je, že pracují i v době Vaší nepřítomnosti a dokáží vyčistit nejen dno, ale i stěny bazénu. Tyto vysavače nevyžadují připojení na filtrační zařízení, protože nečistoty sbírají přímo do svého integrovaného vaku/sáčku/filtru. Po naplnění tohoto filtru jej velice snadno vyprázdníte. Tito pracanti jsou vhodní pro všechny typy velkých zapuštěných bazénů s různých tvarů i s různým profilem dna.

 

Poloautomatické bazénové vysavače

Poloautomatické vysavače je nutno připojit k bazénové filtraci a ta by dle typu měla mít průtok minimálně 4m3 za hodinu. I zde ovšem platí, že čím máme větší výkon filtrace, tím větší máme efektivitu vysavače. Tyto vysavače se pohybují po dně bazénu pomocí pulzní membrány. Efektivně a samostatně vysávají všechny nečistoty ze dna a dokonce některé top modely také ze stěn bazénu. Jejich sestavení a uvedení do provozu je velmi jednoduché a nepotřebujete ani žádné nářadí. Po sestavení a připojení jej stačí jen ponořit do vody.

 

Ruční bazénové vysavače

Ruční vysavače doporučujeme pro použití u menších bazénů a fungují díky napojení na pískovou filtraci, kdy využívají sacího efektu této filtrace. Nevýhodou těchto vysavačů je nutnost obsluhy, kdy pomocí teleskopické tyče s nasávací hlavou, musí obsluha jezdit po dně bazénu. Hlava nasává nečistoty spolu s vodou do hadice, která jej pak přes skimmer odvádí do filtračního zařízení.Samotné vysávání těmito vysavači není nijak fyzicky náročné a zvládne jej úplně každý.