Jak vybrat zahradní nábytek

Jelikož je sestava zahradního nábytku obvykle hlavním bodem naší terasy nebo centrem kde se nejvíce pohybujeme na zahradě, je důležité, abychom zvolili správnou velikost, materiál i vzhled zahradního nábytku tak, aby tvořil příjemnou harmonii se svým okolím a utvářel tak dokonalý celek.

Jeho výběru věnujeme pozornost hlavně proto, že si jej budeme užívat dlouhou řadu let po celou sezónu a v případě, že máte zimní zahradu, tak jej využijete celoročně. Podstatným faktorem je zde tedy kvalita výrobku.

 

Jak vybrat zahradní nábytek?

V našem obchodě naleznete mnoho prvků nábytku, které můžete snadno kombinovat a a vytvořit tak zahradní sestavu dle vlastních představ. Pokud máte rádi komfort, tak jsme pro Vás připravili sestavy, které jsou již nakombinovány a vzhledově k sobě ladí. V případě že budete chtít sestavu rozšířit o další židle apod. neváhejte se na nás obrátit. Spolu pak sestavíme vhodnou kombinaci vzhledově ale hlavně i cenově.

Kov

Na zahradách, kde se nehodí celodřevěný nábytek. zaboduje obvykle nábytek kovový. Konstrukce obvykle z hliníku či duralu je stabilní a téměř nezničitelná. I přes tuto odolnost vás překvapí její nízká hmotnost. Samozřejmostí tohoto nábytku je odolnost vůči vodě a slunečnímu záření. Jeho povrch nebledne a hlavně, je téměř bezúdržbový. 

kovovy-zahradni-nabytek

Ratan

Ratanový nábytek má úplet z polyethylenového vlákna, které velmi dobře zvládá venkovní podmínky oproti ratanu přírodnímu. Umělý ratan nepraská a neztrácí barvu, nevyžaduje tedy téměř žádnou zvláštní údržbu. Pevnost a trvanlivost zaručí hliníková konstrukce. Výhodou ratanu je, že jej velmi lehce zkombinujete s dřevem, tedy klidně můžete doplnit ratanové židle o dřevěný stůl.

ratanovy-zahradni-nabtek

Dřevo

Možná dáte přednost přírodnímu vzhledu masivní a velmi odolného nábytku z exotického dřeva ale i z české borovice. Dřevěný nábytek je dlouhověký a dobře zvládá celoroční umístění ve venkovních podmínkách včetně kyselých dešťů a zároveň nepodléhá napadení škůdci ani plísněmi. Aby však nábytek měl tyto vlastnosti, je potřeba o něj důkladněji pečovat, než o ostatní typy nábytku. Je nutné jej opatřit nátěrem a tyto nátěry v intervalech opakovat. Je tedy na Vás, zda-li volíte bezúdržbový nábytek nebo přírodní materiál.

dreveny-zahradni-nabytek