Nejčastější otázky část druhá

Je nutností použití filtračního zařízení i bazénové chemie?

ANO. Chceme-li aby byla voda krásná a čistá, je nutné mimo filtrování udržovat bazénovou vodu i chemicky. Základní hodnoty které sledujeme jsou pH a Cl. Hodnota pH udává kyselost nebo zásaditost vody. Ideální hodnota pH bazénové vody je 7-7,2.

Jak vyčistit vodu ve které mám řasy a je zakalená?

Postup vyčištění je vždy identický. Nejprve zapneme filtrační zažízení bazénu, případně jej vyměníme za silnější/účinnější model sa následně změříme pH. Hodnotu pH upravíme na 68-7,2 a dále přechlorujeme vodu chlorovým granulátem. Následně provedeme vyvločkování vločkovačem. Filtrační zařízení pro jistou každý den proplachujeme a tento proces opakujeme vícekrát za sebou až do úplného vyčištění vody.

Jak správně mohu zazimovat bazén?

Prvním krokem je upuštění vody cca 25cm pod protiproud, pokud jej nemáme tak pod trysky. Vysajeme nebo vyfoukáme vodu z potrubí a následně také vypustíme vodu u filtračního zařízení a všech čerpadel. Cokoliv co zvládneme svépomocí odmontovat a uschovat, je vhodné uložit do teplejšího prostředí. Nakonec provedeme zakrytí bazénu krycí plachtou a plachtu upevníme.